Bewust wonen in de buurt

De Groene Hoven in verkoop

Wonen in De Groene Hoven - Leek

De Groene Hoven is de nieuwste uitbreiding van Oostindie, in het zuiden van Leek. Het is een ruim opgezette en bovenal groene deelbuurt, waar de woningen een extra grote tuin hebben. De buurt krijgt een typische Drentse uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. En dat in een al prachtige landelijke omgeving vol groene natuur en water! Het leven hier is gemoedelijk, met tijd voor een praatje met de buren en meer dan genoeg ruimte voor de kinderen om hele dagen te spelen. Zie jij jezelf hier al vertoeven?

image alt

Wonen in Oostindie

Oostindie bestaat uit 3 verschillende buurten: Het Buiten, De Slagen en De Hoven. Elke buurt heeft een eigen uitstraling. Het Buiten is de meest landelijke deelbuurt. De kavels in deze buurt liggen aan kanalen en sloten. De Slagen is een deelbuurt waar houtwallen liggen. Daar staan de woningen in dezelfde lijn als de aanwezige houtsingels. Ook zijn er 2 watersingels. De Hoven ligt in het oosten van Oostindie. Groepjes huizen in een ruime, groene en waterrijke deelbuurt.

image alt

Woningen in De Groene Hoven

Stel je voor, het is lente, en je bent net opgestaan. De zon schijnt heerlijk naar binnen en je zet de tuindeuren van je prachtige woning in De Hoven open. Ruik de frisse geur van buitenlucht die naar binnen stroomt. Eerst een ontbijtje, krantje en een kop koffie. Zo meteen trek je je wandelschoenen aan voor een lange wandeling. Dichtbij jouw huis loop je met de hond over heide, langs houtwallen en vennen. Hier heb je dat thuisgevoel!

image alt

Aandacht voor duurzaamheid

De Hoven heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Bij de bouw van de woningen worden de allernieuwste isolatiematerialen en bouwtechnieken toegepast. De woningen zijn gasloos en krijgen een warmtepomp. Om je huis nog duurzamer te maken kun je kiezen voor zonnepanelen. Natuurlijk gebruiken we duurzame bouwmaterialen en het transport van het materiaal gebeurt ook zo duurzaam mogelijk. 

Meer over duurzaamheid
Wat en wanneer? Planning De Hoven
Welk huis kies je? Bekijk het woningaanbod