In Leek is het prettig wonen

Leek biedt de perfecte combinatie van wonen in een landelijke omgeving met uitstekende voorzieningen. Zo vind je er een veelzijdig winkelcentrum, prima onderwijsaanbod en sociaal en recreatief kun je je hart ophalen. Ook kun je heerlijk genieten van een avondje uit bij een van de eetcafe's of restaurants in het centrum. 

Het dorp grenst aan het landgoed Nienoord en het Leekstermeer. Landgoed Nienoord herbergt een schitterende borg, een schelpengrot, het museum en een rijtuigmuseum met een inspirerende tuin. In het Grand Café Borg Nienoord geniet je van een kop koffie of lunch.

image alt

De natuur in

Helemaal fijn is het Leekstermeer. Daar ga je naar toe als je je even heerlijk wilt omringen met de natuur. Bos, houtsingels, open grasland, riet en water maken het Leekstermeergebied zeer gevarieerd en er leeft een grote diversiteit aan dieren en planten. Het gebied is aangewezen als internationaal belangrijk wetland, onder andere omdat hier ’s winters duizenden kolganzen bivakkeren.

Cultuurlandschappen

Leek ligt in het Westerkwartier. Dit is één van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa. Het gebied staat bekend om haar coulissenlandschap en de vele wierden en dijken. Een heerlijke omgeving om veel te wandelen en te fietsen. 

Wanneer gebeurt er wat? Planning
Lees de laatste updates Nieuws