7 redenen om te verhuizen naar Meidoorn

28 februari '23

Heb jij interesse in het wonen in Meidoorn, maar weet je nog niet zeker of deze plek bij jou past? Er zijn genoeg redenen om op deze prachtige locatie neer te strijken. Wij geven alvast 7 redenen waarom jij moet verhuizen naar deze nieuwe plek.

1. Optimaal bereikbaar

De wijk Oostindië ligt aan het zuid-oosten van Leek en licht dicht bij de provinciale weg N372, die een directe verbinding biedt naar de stad Groningen en de snelweg A7. Daarnaast ligt de wijk ook dichtbij de afslag Leek op de A7. Meidoorn is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een busverbinding van en naar Groningen en omliggende dorpen. Het busstation van Oostindie-Leek ligt op loopafstand van de wijk. De nabij gelegen dorpen en de stad Groningen zijn door het uitgebreide netwerk van fietspaden ook gemakkelijk met de fiets te bereiken. De wijk Oostindië is autoluw, waardoor er weinig verkeer door de wijk rijdt en het veilig is om er te wandelen of te fietsen. De verschillende voorzieningen zoals een supermarkt, een basisschool, een sporthal en een gezondheidscentrum zijn in de wijk zelf. Hierdoor hoef je vanuit je woning in Meidoorn niet ver te reizen voor dagelijkse boodschappen of andere activiteiten.

image alt

2. Landgoed Nienoord

Het prachtige landgoed Nienoord is een bekend begrip in Leek. Naast de borg vind je hier tegenwoordig veel activiteiten voor het hele gezin. Van spelen in familiepark Nienoord tot aan wandelen door de oude bossen. Er worden hier ook geregeld evenementen georganiseerd. Plezier, cultuur én natuur: en dat allemaal om de hoek van Meidoorn.

image alt

3. Dicht bij het Leekstermeer

Toe aan een dagje watersport? Daarvoor hoef je niet ver te reizen! Ten noordoosten van Leek ligt het Leekstermeer. Het meer is vrij ondiep waardoor het talloze mogelijkheden biedt voor watersporten. Windsurfen is één van de activiteiten die je hier perfect kunt doen. Maar ook kanoën is populair. En wil je leren zeilen? Klop dan aan bij de zeilschool.

4. Wandelen in natuurgebied Terheij

In Meidoorn woon je aan de rand van natuurgebied op het terrein van het voormalige landgoed Terheijl. Een heerlijke plek om te wandelen, te fietsen of te skeeleren. Vanuit je nieuwe woning begeef je je dus binnen no-time in deze groene omgeving. En wist je dat het wonen in een groene omgeving bijdraagt aan een betere gezondheid? Win-win dus!

image alt

5. Lokale boom: de meidoorn

Het project Meidoorn heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige lokale boom. Je kunt het gehele jaar genieten van deze boom. Van stralende witte bloesem in mei, tot rode besjes in het najaar. De meidoorn maakt onderdeel uit van de rozenfamilie en staat symbool voor de lente. Daarnaast staat de boom bekend om de gunstige werking op het hart.

image alt

6. Lage energielasten

In Meidoorn bouwen we BENG 2=0 woningen met een voorlopig energielabel A+++. Dat betekent dat de energie die nodig is voor warm water en voor het verwarmen, koelen, ventileren van de woning volledig worden opgewekt door zonnepanelen. En dat is fijn voor je portemonnee. Want hierdoor zijn de energielasten voor jouw nieuwbouwwoning zeer laag. De kosten voor je huishoudelijke apparaten, verlichting et cetera heb je zelf in de hand!

7. Op de toekomst voorbereid

Meidoorn is een natuurinclusieve wijk, waar ruimte is voor de natuur, dieren en planten. Minder stenen en beton in de wijk, betekent ook; een klimaatbestendige wijk die op de toekomst is voorbereid. Bij de inrichting van de woonomgeving is rekening gehouden met het veranderende klimaat. Zo is het vele groen een effectieve maatregel tegen hittestress en wordt overmatig regenwater goed afgevoerd én opgevangen voor hergebruik. In Meidoorn houd je dus altijd droge voeten.

Zie jij jezelf hier al wonen?

Meld je dan onderaan deze pagina aan en blijf automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent Meidoorn. Je ontvangt dan bericht wanneer er meer bekend is over de woningen en de planning van het project.

Schrijf je in onder het woningaanbod
Heb je vragen? Neem contact op
Interesse? Bekijk het woningaanbod