Bouwupdate werkzaamheden in De Groene Hoven

Bouwupdate werkzaamheden in De Groene Hoven

11 november '22

Begin november stond het invoeren van water en elektra ingepland door de betrokken nutspartijen. Helaas, gaat dit niet lukken door de uitloop van diverse werkzaamheden en verlate leveringen. Als aannemer ben je altijd afhankelijk van derden wat tot vertragingen kan leiden. Dit is dan ook de verklaring dat de steigers reeds rondom de woningen staan. Maar goed nieuws; eind volgende week wordt er gestart met de demontage van de eerste steigers en zullen de woningen zonder ‘ijzeren kooi’ te bewonderen zijn. Lees hieronder meer over de geplande werkzaamheden en de prognose van oplevering.

Werkzaamheden

Aankomende week komt de nuts schouwen. In andere woorden, dan komen de nutsbedrijven kijken of de (eerste) woningen klaar zijn om aangesloten te worden op water en elektriciteit. Na goedkeuren start het aansluiten van de eerste woningen.

 

Bij blok K en L zal de metselaar vanaf begin november van start gaan zodra de laatste kappen zijn geplaatst. Over een maand zal hij flink zijn opgeschoten met het metselwerk en aansluitend worden de goten, windveren, pv panelen en dakpannen geplaatst. Het streven is om voor de kerstvakantie alles dicht te hebben.

De stukadoor en tegelzetter zijn onderhand ook van start aan de binnenzijde van de woningen. Zodra deze klaar zijn met hun werk in de woning kunnen de plafonds worden voorzien van spuitwerk.

Wanneer de eerder genoemde steigers weg zijn is er ruimte om de buitenunits van de warmtepompen te plaatsen. Deze worden vervolgens aangesloten op de installaties op zolder die tegen die tijd zijn geplaatst door de installateur. Zoals je leest hangen alle werkzaamheden nauw met elkaar samen wat het een uitdaging maakt om alles zo naadloos mogelijk te plannen.

Bouwupdate De Groene Hoven 11 november 2022

Prognose oplevering

Ondanks bovenstaande beschreven vertragingen verwachten wij de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2023 te gaan opleveren. De winterperiode komt er aan en aangezien bouwen in de buitenlucht plaatsvindt en dit een negatief effect kan hebben op de werkzaamheden, houden wij voor de zekerheid een slag om de arm en blijft dit echter een prognose.

De Groene Hove bouwupdate 11 november 2022
De Groene Hove bouwupdate 11 november 2022
  Nieuwsoverzicht
  Planning van De Hoven