‘Pas je woning naar jouw wens aan’

23 november '23

Heb jij een woning gekocht in Meidoorn? Dan staat de kopersbegeleider klaar om al je vragen te beantwoorden én je te helpen bij het maken van keuzes. Milou Kottink, kopersbegeleider bij Plegt-Vos, is het vaste aanspreekpunt in Meidoorn. Milou: “Ik ga graag met mensen om tafel zodat we samen hun droomhuis kunnen realiseren.”

Een vast aanspreekpunt

“Op het moment dat kopers hebben getekend, komen wij aan bod. We nemen contact op en plannen een koperskeuzegesprek in. Vanaf dat moment zijn wij het aanspreekpunt tot aan de oplevering. Alle communicatie verloopt via ons online portaal ‘Mijn Plegt-Vos’. Mensen kunnen hier vragen stellen via de chat en alle documentatie terugvinden. Ook staat er precies aangegeven welke keuzes wanneer gemaakt moeten worden. Kopers mogen mij bij vragen natuurlijk ook altijd bellen, of nog een tweede gesprek plannen, maar een berichtje sturen is vaak de snelste manier voor contact.”

kopersbegeleider milou kottink
image alt

Hulp bij het maken van keuzes

Nadat er een afspraak is gemaakt, vindt het koperskeuzegesprek op het kantoor van Plegt-Vos of bij BMN in Assen plaats. “Kopers hebben soms moeite om keuzes die ze maken te visualiseren. Mijn tip: neem voorafgaand aan het gesprek alvast de keuzelijst door zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen vervolgens om het beeldend te maken. Dat doen we bijvoorbeeld door in de ruimte waar we zitten een aantal meters uit te zetten door stappen te zetten, zodat ze daarmee de grootte van hun woning kunnen vergelijken. 

Het gesprek

Tijdens het gesprek geven we een meubelvel met de plattegrond en meubels op schaal, zodat mensen kunnen puzzelen met de indeling. Ook vraag ik aan kopers waar ze in hun huidige woning tegenaan lopen, zodat we daarop kunnen inspelen. Denk daarnaast aan het plaatsen van schakelaars van lichtpunten, zodat je bijvoorbeeld de lampen in je woning ook aan kunt doen wanneer je via de achterkant de woning betreedt. We denken dus op verschillende manieren mee over de invulling van de woning!”

image alt

Verschillende kijkmomenten

Een koperskeuzetraject duurt gemiddeld acht weken. “Deze periode heb je tijd om alle keuzes door te geven. De sluitingsdatum is het moment dat de keuzes bij ons binnen moeten zijn, zodat wij verder kunnen met de voorbereidingen voor de bouw. Na de sluitingsdatum zetten wij alle wensen in ons model. De kopers krijgen dan nog een keer ter controle 2D-tekeningen te zien met daarin hun keuzes verwerkt. Na goedkeuring op deze tekeningen, delen we ze met onze partners, die vervolgens aan de slag gaan om alles in te kopen. We prefabriceren de woningen voor een groot deel. Dat betekent dat de stopcontacten al op de juiste plek komen in de fabriek, waardoor we tijdens de bouw sneller kunnen bouwen.

Kopersavond

Voordat we starten met de bouw, organiseren we een kopersavond. Op dat moment kun je buren onder het genot van een drankje ontmoeten en vertellen we meer over de bouw. Wanneer we van start gaan en wanneer we denken op te leveren. Daarnaast houden we kopers tijdens de bouw op de hoogte van de voortgang. Er is ook nog een kijkmiddag op het moment dat de dekvloer is gestort en de hoogtes in de woning definitief zijn. Tijdens deze kijkmiddag kun je bijvoorbeeld raamdecoratie inmeten. Daarna volgt de voorschouw en de oplevering waarbij mensen de sleutel krijgen. Vanaf dat moment kunnen ze lekker zelf aan de slag met de afwerking!”

image alt

Een uniek huis

Wat Milou het leukste vindt aan haar werk? “Met elke koper realiseer ik een ander huis, terwijl je met dezelfde bouwstenen werkt. Ondanks dat je vaak dezelfde woningen bouwt, zit er daardoor nog altijd verschil tussen de woningen onderling. De ene koper legt meer nadruk op de tuin, terwijl de ander flink uitpakt met de keuken. De afwisseling hierin maakt het werk ontzettend leuk”, vertelt Milou enthousiast.

Nog enkele woningen beschikbaar

Wil jij ook wonen in Meidoorn? Dat kan! Er zijn nog een aantal 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen beschikbaar in het plan. Stroom je nu in? Dan heb je nog tot 1 december de tijd om keuzes te maken. Zijn er op het moment dat de sluitingsdatum verstrijkt nog vrije bouwnummers, dan worden keuzes voor ruwbouwopties zoals stopcontacten, aansluitingen en een uitbouw alvast gemaakt. Kopers kunnen vervolgens wel nog een keuken, tegelwerk en sanitair uitzoeken.

Bekijk het aanbod
Meer weten over de planning? Planning Meidoorn
Welke woning is jouw favoriet? Bekijk het aanbod