Kopers Meidoorn: ‘En nu nog leuke buren’

21 juli '23

Een heerlijke plek om te wonen: groen, ruim en rustig, maar ook vlakbij de stad Groningen. Dan hebben wij het natuurlijk over Meidoorn in Leek. De eerste kopers (26 en 33 jaar) uit Groningen zijn toe aan een volgende stap en zijn enthousiast met hun nieuwbouwwoning met tuin in de Meidoorn. Precies wat ze in gedachten hadden. Zij kijken nu vooral heel erg uit naar hun nieuwe buren. Ben jij dat misschien?

Bekijk het actuele aanbod
image alt

Tijd voor volgende stap

Kopers: “Momenteel wonen wij in een appartement met een balkon in Groningen. We vinden de stad heel leuk, maar we staan in de startblokken voor de volgende stap. Groter wonen met een heerlijke ruime tuin en meer natuur om ons heen. Daarom zijn wij al enige tijd op zoek naar een andere woning.

Wij vinden het niet erg om de stad achter ons te laten, omdat de kans in de omringende gebieden op een woning groter is naar ons idee. In Leek is de omgeving prachtig en hebben wij straks een heerlijke tuin waar wij heel blij mee zijn, maar wel met de stad om de hoek. Voor ons is dat ideaal.”

image alt

Gecharmeerd door landelijke uitstraling

“Wij zochten in eerste instantie naar plekken rondom Groningen zoals Roden en Assen. Toevallig vonden wij dit project via Funda op de woningmarkt. Het leek ons meteen een mooie woning door de landelijke uitstraling omringd met water en bomen. Daarom hebben we een bezichtiging gepland. We zijn op onderzoek uitgegaan met de fiets vanuit Groningen richting Leek en ontdekten een rustige, ruimtelijke en groene omgeving met het Leekstermeer en Nienoord in de buurt. Eigenlijk waren we meteen enthousiast”, vertellen de kopers.

“In de wijk zagen we dat er veel nieuwbouwwoningen worden gebouwd en dat de fietspaden en autowegen breed zijn uitgelegd. Langs de weg staan rijen bomen, wat de wijk een ruimtelijk gevoel geeft. Al fietsend richting Roden ontdekten we een landelijke omgeving met verschillende boerderijen. Het leek ons een heel fijne plek om te wonen.”

Aankoop is snel gegaan

“Vrij snel na het vinden van de tekeningen en technische omschrijvingen waren wij erover uit dat we de woning wilden hebben en gingen we van start. Wij zijn eerst naar een informatieavond geweest in Leek bij de Rabobank waar de projectontwikkelaar, financieel adviseur en aannemer aanwezig waren om ons te informeren over het project, welke mogelijkheden er zijn bij de woning en de globale opzet van de planning. Bij de makelaar Bruining en De Reus Makelaars kregen wij meer informatie over de woning en de meerwerklijst. Na een tweede gesprek bij de makelaar hebben we na het ontvangen van de koopovereenkomst vrij snel getekend. In totaal heeft het maar 6 à 7 weken geduurd, maar we waren dan ook heel fanatiek”, vertellen de kopers.

Woning gericht op toekomst

“Het is voor ons als starters een ideale woning om in te starten en (voor ons) betaalbaar. Doordat alle woningen dezelfde uitstraling hebben wordt er een eenheid gecreëerd in de buurt. Ook zijn de woningen duurzaam met het energielabel A+++, wat betekent dat het bijna een energieneutrale woning is. Door zonnepanelen, vloerverwarming, warmteterugwinning en een warmtepomp in de woning te plaatsen is het geen standaard type woning, maar een woning gericht op de toekomst. En dat is nog een pluspunt.

Dat spreekt ons veel meer aan, dan een woning waar nog heel veel aan verbeterd moet worden qua duurzaamheid. De badkamer is inclusief, maar wij proberen het met kleine aanpassingen naar onze eigen smaak te maken. De keuken is exclusief, maar kun je wel bij het project aanschaffen, zodat deze bij oplevering meteen in de woning staat. Wij proberen slimme keuzes te maken en hebben al onderzocht welke mogelijkheden er zijn na de oplevering van ons huis.”

‘Hier kijken we naar uit’

De kopers kijken er al helemaal naar uit om kennis te maken met de buren. “We hopen dat we daar een fijne klik mee kunnen opbouwen. Ook kijken we ernaar uit om de overstap van een appartement naar een nieuwbouwwoning te maken, het inrichten van de ruimtes in de woning en deze naar onze eigen smaak te maken, en het ontdekken van de omgeving. Er zijn veel faciliteiten dichtbij en als je voornemens hebt om aan kinderen te beginnen dan is de school ongeveer 500 meter verderop. Voetbalvelden zitten ook in de buurt. Er is een groot park in de wijk met allerlei faciliteiten zoals speelattributen en mogelijkheden om te sporten.

We zijn onlangs naar de kunstmarkt op Nienoord gegaan dus er is ook echt wat te beleven. Dat vinden we ook belangrijk. De wijk is goed bereikbaar en er stopt een bus praktisch voor de deur, die rechtstreeks naar Groningen toe gaat. Met de auto sta je binnen 15 à 20 minuten in het centrum van Groningen. Ideaal.”

Tips voor andere kopers

“Maak een globale invulling van de woning! Denk bijvoorbeeld aan een buitenkraan, dat de wandcontactdozen op de juiste plek zitten, waar je de meubels wil hebben en de badkamer- en keukeninrichting. Bespaar eventuele kosten door met de buren bepaalde werkzaamheden tegelijk uit te laten voeren zoals de tuinaanleg. Vergeet ook niet een plan te maken voor het onderhoud van de woning. Ook hebben we een boek gekregen van BPD bij het kopen van de woning dat vol staat met tips die je kunt gebruiken als je nog nooit een nieuwbouwhuis hebt gekocht.”

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Een nieuwbouwwoning kopen? Zó werkt het!