Nieuws vanaf de bouwplaats Meidoorn fase 1

28 juni '24

Hoog tijd voor een nieuwe update vanaf de bouwplaats in Leek. Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd met de woningen van Meidoorn fase 1?

image alt

Werkzaamheden ruwbouw

Met de werkzaamheden aan de ruwbouw is er een flinke stap vooruit gemaakt. Het zonnige weer heeft hier zeker aan bijgedragen. Afgelopen week werd het dak van bouwnummer 33 geplaatst en vrijdag gaat het dak van bouwnummer 5 erop. Zodra deze daken gemonteerd zijn, zitten alle daken erop.

Het metselwerk van de rijwoningen is gereed en de metselaars zijn op dit moment bezig met het metselwerk van bouwnummer 28 t/m 33. De aannemer schat in dat ze hier over ongeveer drie weken een heel eind mee zijn. De garages zullen later worden gemetseld, zodra de steigers weg zijn.

De verwachting is dat er een start wordt gemaakt met het leggen van de dakpannen bij bouwnummer 19 t/m 27. In de daaropvolgende periode zullen ook de zonnepanelen gelegd worden, de goten aangebracht en de steigers gedemonteerd worden.

image alt

Werkzaamheden afbouw

Op dit moment is de aannemer begonnen met het plaatsen van de binnenwanden en in de eerste woningen bevind het eerste installatiewerk zich al. Dit betreft de elektra, waterleidingen, inbouwreservoirs voor de toiletten en de vloerverwarming.

In de eerste woningen werden afgelopen week ook de cementdekvloeren aangebracht en volgende week beginnen ze aan het timmerwerk van de leidingkokers en de inbouwtoiletten, daarbij is de planning dat vanaf week 28 wordt gestart met het tegelwerk. Zodra dit gereed is zullen ze starten met het spuiten van de plafonds en het afmonteren.

  Terug naar nieuwsoverzicht
  Woningaanbod Leek