Nieuws vanaf De Winding fase 2 bouwplaats

19 mei '22

Het is alweer 3 maanden geleden dat we een update hebben gekregen over De Winding in Leek. Maar we hebben goed nieuws! Zojuist hebben we een update van de aannemer ontvangen en die delen we graag met je.

image alt

Voortgang afgelopen periode

De bouw van de woningen van De Winding fase 2 verloopt voorspoedig. De steigers worden langzaam afgebroken. Dat betekent dat alle woningen zijn voorzien van pannen. Ook de voegwerkzaamheden zijn gereed en de ramen zijn aangebracht bij een aantal woningen. Bij de eerste 6 woningen worden de gibo binnenwanden aangebracht, hierna kunnen de leidingen in de wanden worden gefreesd. Bij de andere 6 woningen is de dakdekker momenteel bezig met het dicht maken van de platte daken. De voegwerkzaamheden van deze woningen zijn in volle gang. Als de voegwerkzaamheden klaar zijn zullen ook bij deze woningen de steigers langzaam afgebroken worden. Als alle woningen wind- en waterdicht zijn, komen de woningen in de afbouwfase. Waarbij de werkzaamheden vooral binnen plaatsvinden. De trappen zullen worden geplaatst en de tegelzetter en stucadoor zullen beginnen met hun werkzaamheden in de woningen.

image alt

Prognose oplevering

De aannemer heeft een voorlopige prognose gegeven over de oplevering van de eerste woningen. Ze gaan starten met de eerste 6 woningen in september 2022. De andere 6 woningen zullen ongeveer 6 weken later volgen in november. De prognose wordt altijd gemaakt op basis van de nu aanwezige planning. De aannemer is afhankelijk van het tijdig invoeren van de nutsvoorzieningen in de woningen. Dit is een belangrijk punt in het bouwproces, dat uitgevoerd dient te worden door het nutsbedrijf. Aan deze prognose kunnen daarom geen rechten ontleend worden.

Wanneer gebeurt wat? Planning
Nieuwsgierig? Meer nieuws