Start verkoop De Hoven fase 2

9 februari '18

Het is bijna zover! Op donderdag 15 februari start de verkoop van 8 woningen De Hoven fase 2 in Oostindie te Leek.

Interesse?

Heb je interesse? Er zijn 2 ruime vrijstaande en 6 ruime 2-onder-1 kapwoningen beschikbaar. Alle woningen staan op een ruime kavel, hebben een garage én 2 parkeerplaatsen op eigen erf. Inschrijven op het bouwnummer van jouw keuze kan alleen via een persoonlijk Mijn Eigen Huis account. Lees hieronder verder hoe dit in zijn werk gaat en hoe je in aanmerking komt voor een woning!

Stap 1: Aanmelden: maak een Mijn Eigen Huis account aan

Een belangrijke 1e stap is dat je je bij ons aanmeldt als belangstellende voor jouw droomhuis. Dat doe je door een Mijn Eigen Huis account aan te maken. Klik op het hartje bij het woningtype dat je bevalt en maak je persoonlijke account aan. Je favoriete woningen zie je in jouw persoonlijke account onder 'Favorieten’.

Stap 2: Voorkeuren

Op de dag van start verkoop, donderdag 15 februari, ontvang je na 17.00 uur een mail, zodat jij je direct online kan inschrijven voor de woning van je dromen. Alle informatie waarop jij jouw keuze kunt baseren komt beschikbaar op de website én in jouw account. Tijdens de inschrijfperiode en tot aan de sluitingsdatum kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Let op! Je krijgt deze e-mail alléén als je je interesse kenbaar hebt gemaakt voor één of meerdere woningtypes van het desbetreffende project. Staan die woningtypes nog niet in je favorietenlijstje? Voeg ze dan toe door terug te gaan naar het aanbod op de website en bij jouw favoriete woning op het hartje te klikken.

Stap 3: De toewijzing

Wij wijzen de woningen toe op basis van de voorkeuren. Daarbij proberen we zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat bij die kandidaten al een financiële check is gedaan door de bank of hypotheekverstrekker.

Hoe wordt je een concrete kandidaat? Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Hierin moet in elk geval staan dat ze jouw inkomen, vermogen en/of schuld hebben gecheckt. Plus een vermelding van het bedrag dat je kunt lenen. Nadat de verkoop is gestart kan je bij het doorgeven van je voorkeuren de brief uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Stap 4: optie of reserve, en dan?

Wanneer de tijdlijn op toewijzing staat, zie je hoeveel dagen het nog duurt voordat de optanten en reservekandidaten bekend gemaakt worden. Heb je op de dag van de bekendmaking een optie toegewezen gekregen, dan krijg je het scherm zoals hier naast te zien is.

In dit geval heb je een optie op bouwnummer 003 en sta je op de reservelijst voor bouwnummer 005. Je hoeft verder niets te doen. De makelaar neemt contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Heb je geen optie toegewezen gekregen, dan kom je op de reservelijst te staan. Komt er een bouwnummer vrij, dan neemt de makelaar contact met je op.

optie mijn eigen huis
De voordelen op een rijtje Persoonlijk account
Welke woning heeft jouw voorkeur? Bekijk het woningaanbod