Handige weetjes over duurzaamheid

13 januari '22

In De Hoven hebben we veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden de allernieuwste isolatiematerialen en bouwtechnieken toegepast bij de bouw en worden de (gasloze) woningen uitgerust met een warmtepomp. Wist je dat je - naast het kopen van een duurzame woning - zelf ook veel meer kan doen om en rondom het huis om te verduurzamen? Handige tips en weetjes verzamelden we voor je in 't Blaadje van de Groene Hoven!

Wonen in een groene buurt

Straks is er lekker veel groen in jouw nieuwe buurt, met bomen, gras en struiken. Niet alleen omdat het fijn wonen is in een groene omgeving, óók omdat we door veel groen ook veel regenwater kunnen opvangen. En dát is belangrijk om het ecosysteem in stand te houden. Wist je dat je zelf, of samen met de buren, ook veel kunt doen om te verduurzamen? Van een regenton of insectenhotel in de tuin, tot een sedumdak, een groene hypotheek of een gedeelde moestuin. Leuke tips en weetjes voor het duurzamer maken van je eigen tuin en woning vind je in 't Blaadje. Hieronder vast een tipje van de sluier.

't Blaadje, natuurlijk duurzaam!

Heb jij de koopovereenkomst voor jouw nieuwe huis in De Groene Hoven getekend? Dan ontvang je van ons 't Blaadje, met duurzame tips en weetjes voor je eigen tuin en woning. Uiteraard is het krantje écht duurzaam en gedrukt op gerecycled papier van het merk Paperwise; gemaakt van landbouwafval zoals bladeren en stengels van o.a. graag en suikerriet. Maar je kunt het hieronder ook downloaden, nóg duurzamer!

Open 't Blaadje
Jouw duurzame woning in De Groene Hoven Meer over duurzaamheid
Goed om te weten Planning De Groene Hoven